ბლინის რულეტები შემწვარი ვაშლით
მასალა:
ვაშლი
3ც.
პურის
ფქვილი
150გრ.
რძე
150გრ.
კარაქი
20გრ. (შიგთავსისთვის)
სოდა
დანის წვერით.
ცოტა
მარილი
კარაქი
შესაწვავად.
შაქარი,
დარიჩინი და ილი გემოვნებით.
მომზადება:
ფქვილს
დავამტოთ სოდა, მარილი, შაქარი, ჩავასხათ რძე და კარგად ავურიოთ (გავაკეთოთ ბლინის ცომი). ბლინები შევწვათ ორივე მხრიდან კარაქწასმულ ტაფაზე. შემწვარ ბლინებზე მოვათავსო ვაშლიანი შიგთავსი და გადავახვიოთ რულეტისებურად.
ვაშლიანი
შიგთავსის
მომზადება:
ვაშლები
გავთალოთ,
დავჭრათ კუბიკებად, დავყაროთ ტაფაზე, მოვაყაროთ შაქარი და დავამატოთ 3–5 ს/კ. წყალი, დასაწყისში 3 წუთი ვთუშოთ ვაშლები თავსახურით შემდეგ მოვხადოთ თავსახური და როდესაც
სითხე მთლიანად ჩაშრება დავამატოთ კარაქი, გავაჩეროთ 1 წუთი ტაფაზე შემდეგ გადმოვიღოთ ჯამში, მოვაყაროთ დარიჩინი, ილი და კარგად ავურიოთ. (სურვილისამებრ შეგვიძლია ვშლში ავურიოთ ხაჭოც).
|