ბლინები კარამელიზირებუილი მარწყვით
მასალა:
მარწყვი
100გრ.
შაქარი
40გრ.
რძე
150მლ.
პურის
ფქვილი 1 ჭიქა
დარიჩინი
გემოვნებით.
კარაქი
შესაწვავად.
მომზადება:
ფქვილს
დავამტოთ ცოტა მარილი, 1ჩ/კ შაქარი, შემდეგ ნელ–ნელა ჩავასხათ რძე და კარგად ავურიოთ (გავაკეთოთ ბლინის ცომი). ბლინები შევწვათ ორივე მხრიდან კარაქწასმულ ტაფაზე. თითოეული მარწყვი დავჭრათ 4 ნაწილად. კარაქი გავადნოთ ტაფაზე და დავაყაროთ დაჭრილი მარწყვი, მოვაყაროთ შაქრი და შევწვათ სანამ მთლიანად არ გადნება შაქრი. შემწვარი ბლინები თეფშზე მოვათავსოთ სამკუთეხედის ფორმებად, თავზე მოვასხათ მარწყვის სიროფი და დავაწყოთ
მარწყვები.
|