მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 14
სტუმარი: 14
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ბიტერი
16:11
ბიტერი


ბიტერი

 

სიტყვა ბიტერი გერმანულ და ინგლისურ ენებზე ნიშნავს მწარეს.

ბიტერებს აქვთ ღრმა სამედიცინო ფესვები,რადგან ისინი ხელს უწყობენ საჭმლის მონელებას და ამსუბუუქებენ ამ პროცეს.ბიტერებს აქვთ კიდევ ერთ არაჩვეულებრივი თვისება-ისინი კარგად კლავენ წყურვილის გრძნობას,რის გამოც მათი უმავლესობა გამოგონილი იყო ცხელ ქვეყნებში.

 

ბიტერები მზადდება გალღვობის (მაცერაციის)მეთოდით:

სუფთა სპირტში ალბობენ სხვადასხვა სახის მწარე მცენარეებს,ფესვებს,ფორთოხლის კანს.მიღებული ნაყენი იფილტრება და მას ემატება სუფთა წყალი.ბიტერების ალკჰოლური შემცველობა მერყეობს 6%-50%მდე.ბარებში ბიტერს ამატებენ კოქტეილებში წვეთებით ანუ დეშებით(1 დეში უდრის 5 წვეთს) ,ამით კოკტეილებს ემატება არომატი და გემო...

 

კამპარი(kampari)

ბიტერი,რომელიც დაყენებულია მცენარეებზე და ციტრუსებზე,შექმნილი 1861 წელს მილანში დავიდ კამპარის მიერ.მისი წითელი ფერი მიიღება კარმინის საღებავიდან,რომელსაც ღებულობენ მწერებისგან(ქინქლა) სახელად კოშენილი.კამპარი გამოიყენება ისეთ ცნობლ კოქტეილებში როგორიცაა {americcano} {negroni},და იგი ასევე ძალიან უხდება ფორთოხლის წვენს,რისი ნიმუშიცაა კოქტეილი {garibaldi}... კამპარი გამოგონილია იტალიაში მისი ალკოჰოლური სიმძლავრე შეადგენს -25%

 

ფერნეტ ბრანკა (fernet branka)

ეს ბიტერი ყენდება მცენარეებზე,ბალახებისა და მათი ფესვების გამოყენებით.მისი გემო ყვეალას არ მოსწონს მაგრამ იგი ძალიან სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი სისტემისათვის.ეს ბიტერი ასევე რეკომენდირებულია დიდი სუფრიანობის მეორე დღისთვის.ალკოჰოლის შემცველობა -42%

 

პიკონი(pikoni)

პიველად გაჩნდა აფრიკაში150 წლის წინ და დღეს-დღეობით ძირითადად გამოიყენება ჩრდილოეთ ევროპასა და საფრანგეთში.დიდი ხნის მანძილზე მას სვამდნენ სუფთა სახით,ეხლა მას ხშირად უმატებენ ლუდს.მას აყენებენ ფორთოხლის კანის (ცედრის) მაცერაციით,გორეჩავკაზე,და ხინის ხის ქერქზე.და მუქად ღებავენ კარამელის საშუალებით.ადგილწარმოშობა საფრანგეთი.ალკოჰოლის სიმძლავრე- 21%

 

სუზე (suse)

საფრანგეთში ყველაზე პოპულარული და გავრცელებულია ეს ტკბილ-მწარე ბიტერი.სუზე შეიქმნა 1889 წელს.ალკოჰოლის 32%იანი შემცველობით,ხოლო დღეს-დღეობით მისი ალკოჰოლური შემცველობა 16%–ია.მიირთმევენ სუფთა სახით,ასევე ძალიან უხდება ლიმონის წვენი.

 

ანგოსტურა ბიტერი(angostura bitter)

ეს მოწითალო მოყავისფრო ბიტერი ყველაზე ხშირად გამოყენება ბარებში.იგი ძალიან კონცეტირებულია,რის გამოც საკმარისია მისი რამოდენიმე წვეთის დამატება კოქტეილში.მას ამზადებენ რომის,სუნელების და 300–მდე მცენარეების გამოყენებით,გამოგონებულია 1842 წელს ვენესუელის ქალაქ ანგოსტურაში გერმანელი სამხედრო ექიმ იოჰან ზიგერტის მიერ.დღესდღეობით იგი მზადდება ტრინიდადის კუნძულზე.მისი ალკოჰოლური სიმაგრე შეადგენს 44.7%.

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1320 | დაამატა: natia | ტეგები: ბიტერი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: