ბერძნული სალათი
მასალა:
500გრ. პომიდორი
350გრ წიწაკა
400გრ. კიტრი
150გრ. ხახვი
200გრ. ყველი
150გრ. შავი ზეთისხილი
სოუსისთვის:
5 ს/კ. ზეითუნის ზეთი ან მზესუმზირის ზეთი
2 ს/კ. ლიმონის წვენი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
მომზადება:
პომიდორი და კიტრი დავჭრათ დიდი ზომის ნაჭრებად. ბულგარულ წიწაკა
გავასუფთავოთ გულისგან და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ხახვი ნახევარმთვარისებურად,
ყველაფერი მოვათავსოთ ჯამში, მოვაყაროთ ზეთისხილი, კუბიკებად დაჭრილი ყველი და მოვასხათ სოუსი.
სოუსის მომზადება:
ზეთში ავურიოთ ლიმონის წვენი, შემდეგ მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა
გემოვნებით.
|