ბანანის პეროგი
მასალა:
კარაქი ან მარგარინი 100გრ.
კვერცხი 2ც.
შაქარი 1,5 ჭიქა
რძე 150მლ.
მარილი დანის წვერით
გამაფხვიერებელი 1,5ჩ/კ.
ვანილი 1ც.
ბანანი 3–4ც.
მომზადება:
ბანანი გავასუფთავოდ და დავჭყლიტოთ ჩანგლით. კარაქი ავთქვიფოთ
შაქართან ერთად მიქსერით, დავამატოთ ბანანი, კარგად ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ
რძე, ვანილი, მარილი და ავთქვიფოთ, სათითაოდ დავამატოთ კვერცხი და კვლავ ავთქვიფოთ
მიქსერით. ბოლოს დავამატოთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელში არეული და მოვურიოთ
ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ცომი ჩავასხათ გამოსაცხობ ფორმაში (რომელშიც
ცინასწარ ჩავაფარებთ პერგამენტის ქაღალდს და წავუსვამთ ცხიმს) და შევდგათ აირღუმელში
გამოსაცხობად. პეროგი ვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე 30–40 წუთის
განმავლობაში.გამოცხობის შემდეგ თავზე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|