მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 10
სტუმარი: 10
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » ბანანის პეროგი
13:55
ბანანის პეროგი


ბანანის პეროგი

 

მასალა:

კარაქი ან მარგარინი 100გრ.

კვერცხი 2ც.

შაქარი 1,5 ჭიქა

რძე 150მლ.

მარილი დანის წვერით

გამაფხვიერებელი 1,5ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

ბანანი 3–4ც.

მომზადება:

ბანანი გავასუფთავოდ და დავჭყლიტოთ ჩანგლით. კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად მიქსერით, დავამატოთ ბანანი, კარგად ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ რძე, ვანილი, მარილი და ავთქვიფოთ, სათითაოდ დავამატოთ კვერცხი და კვლავ ავთქვიფოთ მიქსერით. ბოლოს დავამატოთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელში არეული და მოვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ცომი ჩავასხათ გამოსაცხობ ფორმაში (რომელშიც ცინასწარ ჩავაფარებთ პერგამენტის ქაღალდს და წავუსვამთ ცხიმს) და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. პეროგი ვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე 30–40 წუთის განმავლობაში.გამოცხობის შემდეგ თავზე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 3922 | დაამატა: natia | ტეგები: ბანანის პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1 ნათია  
0
ფქვილი რამდენი უნდა?

სახელი *:
Email *:
კოდი *: