ბანანი კარამელში
მასალა:
ბანანი 4-5ც.
კარაქი 60 გრ.
კონიაკი 60 მლ.
შაქარი 100 გრ.
ნახევარი ჩაის კოვზი კაკაო.
მომზადება:
ბანანები გავფცქვნათ.
განიერ ტაფაზე ერთად დავადნოთ შაქარი და კარაქი, დავუმატოთ კაკაო, თან
განუწყვეტლივ ვურიოთ (ცეცხლი არ უნდა იყოს მაღალი). როდესაც შაქრიანი მასა
ერთგვაროვანი გახდება, ჩავაწყოთ ტაფაში ბანანები და ფრთხილად გადავაბრუნოთ ორივე
მხარეს. დაახლოებით 3-4 წუთის შემდეგ დავუმატოთ კონიაკი და კიდევ 2 წუთით დავტოვოთ
დაბალ ცეცხლზე. მზა დესერტი გადმოვიღოთ თეფშზე და ზემოდან მოვასხათ მორჩენილი
კარამელი.
|