მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 15
სტუმარი: 15
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ბამბუკის მჟავე
11:43
ბამბუკის მჟავე


ბამბუკის მჟავე

 

 

მასალა:

ბამბუკი (ნედლი)

1 ჭიქა შაქარი

1,5 . წყალი

1 ჭიქა ძმარი

შავი პილპილი (მარცვლები) და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ნედლი ბამბუკი გავასუფთაოთ, დავჭრათ მრგვალად 0,5 სმ. სისქეზე. მარილიან ადურებულ წყალში ჩავყაროთ დაჭრილი ბამბუკი, ვხარშოთ ადუღების შემდეგ 10–15 წუთი დაბალ ტემპერატურაზე. შემდეგ ბამბუკის ნახარშში დავუმატოთ 1 ჭიქა შაქარი, 2 /. მარილი, 1 ჭიქა ძმარი და შავი პილპილის მარცვლები. ჩავაწყოთ ბამბუკი სტერილიზებულ ქილებში, დავასხათ ცხელი მომზადებული ხსნარი და მოვხუფოთ.

(ამავე მეთოდით ამზადებენ ბამბუკის ყლორტებისგან მჟავეს და ურევენ სხვადასხვა მწვანილებს, ამ დამწნილებულს ამზადებენ ნიგვზით, სუნელებით და ხახვით).

კატეგორია: მწნილები/მარინადები | ნანახია: 4441 | დაამატა: natia | ტეგები: ბამბუკის მჟავე | რეიტინგი: 4.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: