მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » ბაღის მაიორანი
22:26
ბაღის მაიორანი


ბაღის მაიორანი

 

ბაღის მაიორანი გამოიყენება სამკურნალო მცენარის და სუნელ-სანელებლის სახით. ფარმაცევტულ მრეწველობაში მაიორანისაგან ამზადებენ ჩაის და იღებენ ეთერზეთს (Oleum majoranae). მაიორანი სლოვაკური სამზარეულოს ყველაზე პოპულარული საკმაზ-სანელებელია. გაოიყენება კარტოფილის სუპის, ღვიძლის, სალათების, სოკოს, ხორცის სუპების, ძეხვის, შემწვარი ფრინველის, საწებლების, სპაგეტის, შემწვარი ღორის, ცხვრისა და ბატკნის ხორცის დამზადებისას. მას იყენებენ ბარდის, სალათების, თევზის და ზოგიერთი ყველის დამზადებისას. მაიორანი გამოიყნება დიეტურ კვებაშიც მარილის შემცვლელად და კუჭის შესაკვრელად.

 

წყარო: ecopharm.sangu.ge

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2223 | დაამატა: natia | ტეგები: ბაღის მაიორანი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: