ბადრიჯნის საცივი
მასალა:
ბადრიჯანი 1 კგ.
ნიგოზი 2 ჭიქა
ხახვი 1-2 თავი
მცენარეული ზეთი 100გრ.
ვაშლის ძმარი 1/2 ჭიქა
უცხო სუნელი 2 ჩ/კ.
ზაფრანა 1 ჩ/კ.
მწვანილები(რეჰანი, ქონდარი, ოხრახუში, ქინძი, ნიახური, კამა) – 3–3
ძირი
დაფქვილი წითელი წიწაკა, ნიორი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 40 წუთი.
შემდეგ გავრეცხოთ გავწუროთ და შევწვათ ზეთის ნახევარში. გატარებულ ნიგოზს და ნიორს
დავუმატოთ, სუნელები, დაჭრილი მწვანილები, წიწაკა, ზეთში მოთუშული წვრილად დაჭრილი
ხახვი, ეს მასა გავძრათ ადუღებული წყლით და ძმრით. სმეტანისებური მასის უნდა იყოს.
მომზადებული სოუსი დავასხათ ბადრიჯანს და გავაჩეროთ 3–4 საათი. გავაფორმოთ
მწვანილით.
|