ბადრიჯანით ტკბილი წიწაკით
მასალა:
ბადრიჯანი 1 კგ.
პომიდორი 800გრ.
ტკბილი წიწაკა 6ც.
ცხარე წიწაკა 1ც.
ხახვი 2-3ც.
ნიორი 4 კბილი
მცენარეული ზეთი 1 ჭიქა
ქონდარი, ოხრახუში, რეჰანი, ქინძი, დაფქვილი წიწაკა და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
გარეცხილი ბადრიჯანი გავჭრათ შუაზე გრძლად (ნავისებურად), კოვზით
ამოვაცალოთ გული. ტკბილი და ცხარე წიწაკა გავასუფთავოთ კეკლებისგან, დავჭრათ
პატარა კუბიკებად, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მწვანილი, გატარებული
ნიორი, კანგაცლილი წვრილად დაჭრილი პომიდორი, მოვაყაროთ მარილი, კარგად ავურიოთ და
აღნიშნული მასა მოვათავსოთ ბადრიჯანზე. შევწვათ ზეთში და სუფრაზე მიტანის წინ
გავაფორმოთ მწვანილით.
|