მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 20
სტუმარი: 20
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ბადრიჯანი ნიახურით
19:57
ბადრიჯანი ნიახურით


ბადრიჯანი ნიახურით

 

მასალა:

ბადრიჯანი 6–8ც.

მწიფე პომიდორი 3–4ც.

სტაფილო  1ც. დიდი

წითელი ხახვი 2ც.

ნიორი 5–6 კბილი

ნიახური 2 დიდი  კონა (200გრ.)

რეჰანი  და ქინძი 1–1 საშუალო კონა

კარაქი 100გრ.

რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი 5 ს/კ.

დაფნის ფოთოლი 1–2ც.

შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ბადრიჯანი გავთალოთ, შემდეგ დანით გავუკეთოთ მსხვილი ჭრილი, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 2–30 წუთი. თუ ბადრიჯანი დიდია შეგვიძლია გავჭრათ შუაზე და თითოეულს გავუკეთოთ ჭრილი. ნიახური და ნიორი წვრილად დავჭრათ და ავურიოთ. კარაქი დავჭრათ თანაბარ ნაჭრებად, ბადრინჯის რაოდენობის მიხედვით. ბადრიჯანი ხელით გავწუროთ და ჭრილი ამოვავსოთ ნიახურის და ნივრის მასით, თითოეულში ჩავდოთ კარაქის ნაჭრები. ქვაბში ჩავასხათ 3 ს/კ. ზეთი,ჩავაწყოთ ბადრიჯანი და შევწვათ დაბალ ტემპერატურაზე ყველა მხრიდან თავსახურის გარეშე 7–10 წუთი. შემდეგ დავახუროთ თავზე მოვუმატოთ ტემპერატურას და ვთუშოთ დარბილებამდე დაახლოებით 20 წუთით. სტაფილო გავხეხოთ. ხახვი დავჭრათ წვრილად, შევწვათ ტაფაზე, დავამატოთ სტაფილო და ვთუშოთ დარბილებამდე დაახლოებით 5–7 წუთი. რეჰანი და ქინძი წვრილად დავჭრათ. პომიდროს მოვაჭრათ თავი და გავხეხოთ (კანი გადავაგდოთ), მიღებული მასა დავამატოთ ხახვიან ტაფაზე, მოვამზადოთ 5 წუთი, შემდეგ დავამატოთ ქინძი და რეჰანი, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა. მომზადებულ ბადიჯანს დავასხათ პომიდორის სოუსი და ვთუშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 20 წუთით თავდახურული. არომატისთვის 5 მომზადებამდე 5 წუთით ადრე შეგვიძლია დავამატოთ დაფნის ფოთოლი.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1677 | დაამატა: natia | ტეგები: ბადრიჯანი ნიახურით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: