ატმის ჯემი
მასალა:
ატამი
(დაჭრილი) 1კგ.
შაქრის
ფხვნილი 4
ჩ/ჭ.
წყალი
0,5 ჩ/ჭ.
მომზადება:
კანგამოცილებული
და კურკაგამოცლილი ატამი დავჭრათ ერთნაირი სიდიდის ნაჭრებად, მოვათავსოთ ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავახუროთ სახურავი და გავაჩეროთ 3-4 საათი. შემდეგ დავდგათ ცეცხლზე; როცა ადუღებას დაიწყებს, დავასხათ ცხელი წყალი, დავაყაროთ დარჩენილი შაქრის ფხვნილი და ვხარშოთ, ვიდრე მზად არ იქნება.
|