მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » ატამი
23:20
ატამი


ატამი

 

ატმის შემადგენლობა:წყალი-8%. შაქარი-4,5%, ნახშირწყლები-7%, მჟავეები-1%, აზოტური ნივთიერებანი-0,5% და ნაცარი-0,7%.ატამი შეიცავს Aვიტამინს-0,62 ყოველ 100 გრამზე, და C ვიტამინს 12-20 მგ. ატმის გამოყენებას ურჩევენ დისპეპსიის წინააღმდეგ.შაქრისა და ნახშირწყლების შემცველობის გამო, ატამს კარგად იტანს ნაწლავი, ის საჭმლის მონელებას კი არ აძლიერებს, არამედ პირიქით საჭმლის მომნელებელი ჯირკვლების სეკრეციას აძლიერებს და მით ხელს უწყობს ძნელად მოსანელებელი და მსუქანი საჭმლის მონელებას. ატმის კურკიდან მზადდება ატმის ზეთი, რომელიც მედიცინაში ნუშის კურკის ზეთის შემცვლელი.

 

წყარო: ira-gar.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1650 | დაამატა: natia | ტეგები: ატამი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: