ასკილის კისელი
მასალა:
150გრ. ხმელი
ასკილი
120გრ. შაქრის
ფხვნილი
2 ს/კ.
კარტოფილის
ფქვილი
2გრ.
ლიმონის მჟავა.
მომზადება:
გადარჩეული,
ცივ წყალში გარეცხილი ასკილის მარცვლები ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ ცხელი წყალი, თავი დავახუროთ და გავაჩეროთ 20-25
წუთი. შემდეგ იმავე წყალში მოვხარშოთ დარბილებამდე. გავწუროთ, გავატაროთ საცერში, დავამატოთ შაქარი, ლიმონის მჟავა, გავაცხელოთ და ჩავალესოთ კარტოფილის ფქვილი.
|