აფხაზური (ასიძბალ _ ალუჩის საწებელი)
1 კგ. ალუჩას
დაასხით იმდენი წყალი, რომ თითქმის დაიფაროს. მოხარშეთ ნელ ცეცხლზე, გაწურეთ, გახეხეთ, ჩააბრუნეთ ქვაბში, დაუმატეთ 1 ჩ/ჭ. ცივი წყალი, 1-2 ს/კ. აჯიკა, 1 ს/კ. დანაყილი ახჰილა _ ხმელი სუნელი _ ქინძის, ცერეცოს, ქონდრის, რეჰანის თესლი, 5-6 კბილ ნიორთან ერთად დანაყილი მარილი, 5-6 ფოთოლი პიტნა და 40 წუთი ნელ ცეცხლზე ადუღეთ, თან ურიეთ.
|