
აფხაზური (აპირპილ ჯიკა _ წითელი (ცხარე) აჯიკა)
მასალა:
წითელი
ცხარე წიწაკა 500გრ.
ნიორი
8 კბილი
ქინძის
თესლი 15გრ.
გამხმარი
კამა, რეჰანი, ქონდარი 10–10 გრ.
ნიგოზი
60გრ.
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
წითელ
წიწაკას გამოვაცალოთ თესლი, ნახევარი საათით ჩავალბოთ თბილ წყალში, შემდეგ 3-4 საათით დავპრესოთ. წმინდად დავნაყოთ როდინში წიწაკა, ნიორი, ქინძის თესლი, გამხმარი კამა, რეჰანი, ქონდარი, ნიგოზი, მარილი გემოვნებით.
|