აფხაზური (აჯიკა)
მასალა:
1კგ
წითელი მწარე წიწაკა (მომჭკნარი და არა გამხმარი)
400-500გ ნიორი
200გ უცხო
სუნელი
150გ ხმელი
ქინძი
50გ ხმელი
ქონდარი
1ჩ/ჭიქა ნედლი ქინძის წვენი (დაბლენდერებულიც
გამოდგება)
1/2 ჭიქა ძმარი
მარილი.
მომზადება:
წიწაკა
გავატაროთ
ხორცსაკეპ
მანქანაში
დავუმატოთ
გატარებული
ნიორი და დანარჩენი ინგრედიენტები. მარილი იმდენია საჭირო, რომ ჩვეულებრივზე ცოტა მეტი იყოს, ანუ ოდნავ მომლაშო. თასზე გავაჩეროთ 24 საათი, თან ვურიოთ. შემდეგ ჩავტენოთ ქილებში.
ამ
მასას შეგვიძლია დავუმატოთ გატარებული 200გრ. ნიგოზი.
|