ამოლესილი წითელი ლობიო იმერულად
მასალა:
ლობიო 1 კგ.
ხახვი 2 თავი
ქინძი 6 ძირი
ტყლაპი 50 გრ.
ქინძი 4 ძირი
ოხრახუში 4 ძირი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
წითელი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქოთანში ან ქვაბში,
დავასხათ ბლომად წყალი, და ვხარშოთ. თუ წყალი დაიშრო, დავამატოთ ადუღებული წყალი.
როცა ლობიო მოიხარშება, ჩავყაროთ შიგ დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში, ქონდარი,
დანაყილი ნიორი, წიწაკა, მარილი, დავუმატოთ ტყლაპი ან კვაწარახი, წამოვადუღოთ და
კარგად ამოვლესოთ.
|