ალუჩის ან ტყემლის მურაბა
მასალა:
ტყემალი
ან ალუჩა 1კგ.
შაქარი
1,5კგ.
წყალი
1,5 ჩ/ჭ.
მომზადება:
წყლითა
და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში. ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი. შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
|