მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 9
სტუმარი: 9
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ალუბლის საწებელი
23:36
ალუბლის საწებელი


ალუბლის საწებელი

 

მასალა:

3–4 კგ. ალუბალი

3 დიდი თავი ახალი ნიორი

3-4 მოზრდილი კონა აყვავებული ქინძი, თესლებიანი

3-4 საშუალო ზომის  ქონდარი, ნედლი ან ომბალო

ხმელი წითელი წიწაკა 1.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

გარეცხილი ალუბალი მოვათავსოთ ქვაბში და დაბალ ცეცხლზე დავდგათ. წყალი არ დავამატოთ. ალუბალი რომ ჩაითუთქება და წვენს გამოუშვებს, გამოვრთოთ ცეცხლი და გავაცივოთ. ქინძი გავარჩიოთ, გავაცალოთ ფოთლები, მწვანე თესლები ცალკე მოვაგროვოთ. ქონდარიც გავრეცხოთ და ფოთლები გავაცალოთ. გავარჩიოთ ნიორი. ქინძის თესლები ცოტაოდენ მარილთან ერთად დავნაყოთ სანაყში, წიწაკას გავაცალოთ თესლი და მხოლოდ წითელი ნაწილი გამოვიყენოთ ხორცსაკეპში გავატაროთ მწვანილი, ნიორი და წიწაკა, გაციებულ ალუბალს გადავუწუროთ წვენი ცალკე ჭურჭელში, ალუბლები კი გავხეხოთ თუშფალანგზე, მიღებული მასა თუ სქელი გამოვიდა, შეგვიძლია გადაწურული წვენის საშუალებით სასურველ კონსისტენციამდე გავათხელოთ. მიღებული მასა წამოვადუღოთ და შევაზავოთ მწვანილის მასით, დავამატოთ მარილი, თუ მჟავე გამოვიდა, ცოტაოდენი შაქრის დამატებაც შეგვიძლია. თუ საწებლის ზამთრისთვის შენახვა გვსურს, ქილებში ჩასხმულს სტერილიზაცია გავუკეთოთ და მოვხუფოთ.

კატეგორია: საწებლები/სოუსები | ნანახია: 3517 | დაამატა: natia | ტეგები: ალუბლის საწებელი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: