ალუბლის კისელი
მასალა:
2,5ლ. (10 ჩ/ჭ)
წყალი
2,5 ს/კ.
სახამებელი
300-400გრ. ალუბალი
(კურკა გამმოცლილი)
1 ჩ/ჭ
შაქარი (თუ ტკბილლი გვიყვარს დავამატოთ).
მომზადება:
დავაყაროთ
ალუბალს ნახევარი ჭიქა შაქარი და შევდგათ მაცივარში 1-2 საათით. ალუბლისგან გამოსული წვენი გადავწუროთ (ცალკე შევინახოთ), ხოლო ალუბალს დავასხათ 6 ჩ/ჭ წყალი და ვადუღოთ 15-20 წუთი. მოხარშული ალუბალი გავხეხოთ და ისევ სითხეს (რაშიც იხარშებოდა) შევურიოთ. დავამატპოთ 3ჩ/ჭ წყალი (ადუღებული) დანარჩენი შაქარი, ავადუღოთ და ჩავასხათ 1 ჩ/ჭ ცივ წყალში გახსნილი სახამებელი (თან ვურიოთ). წამოვადუღოთ. გადმოვდგათ დავამატოთ შენახული ალუბლის წვენი, მოვაყაროთ ზემოდან ცოტა შაქარი და დავდგათ გასაციებლად, მერე გადავიტანოთ ჭურჭელში და მაცივარში კიდე გავაციოთ. ეს თხელი კისელი გამოდის. საშვალო სისქის კისელს 1ლ. წყალზე 2 ს/კ. სახამებელი ჭირდება, სქელს კი 3 ს/კ. სახამებელი.
|