ალუბლის ჭრიანტალი
მასალა:
ალუბალი 500გრ.
გატარებული ნიგოზი 1/2 ჭიქა
ხახვი 1 თავი
ტარხუნა, კამა 3-4 ძირი
დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ალუბალი გავრეცხოთ, ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ 1,5 ლ. წყალი და
ვხარშოთ 15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გავცხრილოთ. მიღებული მასა გადავასხათ
ქვაბში, დავამატოთ მთლიანი ხახვი და ავადუღოთ (თავზე არ დავახუროთ) ვხარშოთ 1–2
წუთი. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, ავურიოთ
და გადმოვდგათ გაზქურიდან, (ხახვი ამოვიღოთ). საწებელი გავაჩეროთ 5–6 წუთი, შემდეგ
ავურიოთ ნიგოზი და მზადაა.
|