ალადები ვაშლით
მასალა:
პურის
ფქვილი
400გრ.
რძე
500მლ.
საფუარი
5გრ.
კვერცხი
1ც.
შაქარი
2ს/კ.
ვანილი
1ს/კ.
ვაშლი
2ც.
მომზადება:
მალაკო
გავაცხელოთ
დავამატოთ
ათქვლეფილი
კვერცხი, საფუარი, შაქარი, ვანილი, 150გრ. ფქვილი კარგად ავურიოთ და გავაჩეროთ 15 წუთით, შემდეგ დავამატოთ დარჩენილი ფქვილი, ავურიოთ და გავაჩეროთ ერთი საათი. აღნიშნული დროის გასვლის შემდეგ ცომში დავამატოთ გახეხილი ვაშლი, კარგად ავურიოთ და შევწვათ კარქში. (ცომი ტაფაზე მოვათავსოთ კოვზით). შეწვის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და გავაფორმოთ მარწყვით და ბლით.
|