ალადები ალუბლით
მასალა:
ალუბალი
100გრ.
პურის
ფქვილი
100გრ.
კეფირი
150გრ.
სოდა
დანის წვერით
მარი
ცოტა
შაქარი
გემოვნებით
კარქი
ან ზეთი შესაწვავად.
შაქრის
პუდრა თავზე მოსაყრელად.
მომზადება:
ფქვილს
დავამატოთ,
მარილი, შაქარი, სოდა, კეფირი და კარგად ავურიოთ (ცომი უნდა გამოვიდეს არაჟნის მაგავარი კონსისტენციის). ცომში დავამატოთ კურკაგამოცლილი ალუბალი და კარგად
ავურიოთ. ალადები შევწვათ გაცხელებულ ტაფაზე კარქში ან ზეთში (ცომი ტაფაზე მოვათავსოთ კოვზით). შეწვის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|