მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 31 » ვაშლის პეროგი
20:09
ვაშლის პეროგი


ვაშლის პეროგი

 

მასალა:

კვერცხი 1ც.

ნაღები 1 ს/კ.

მარილი 1/2 ჩ/კ.

პურის ფქვილი 1 ჭიქა (ძალიან სავსე არა)

ვაშლი 620გრ.

შაქარი 200გრ.

კარაქი 100გრ.

მომზადება:

კვერცხს დავამატოთ ნაღები, მარილი, ფქვილი, 1/2 ს/კ. ზეთი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავყოთ ოთხ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად, ერთი ცალი გაბრტყელებული ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ გამდნარი კარაქი, დავაწყოთ ნახევარმთვარისებურად, თხლად დაჭრილი ვაშლი (დაჭრილი ვაშლი გავყოთ სამ ნაწილად), მოვაყაროთ შაქარი (შაქარიც გავყოთ სამ ნაწილად), მეორე ცომს წავუსვათ კარაქი, კარაქიანი ნაწილით გადავაფაროთ ვაშლს, შემდეგ ზევიდან წავუსვათ კარაქი, დავაწყოთ ვაშლი, მოვაყაროთ შაქარი, დავაფარო მესამე ცომს წავუსვათ კარაქი, დავაფაროთ ვაშლს, წავუსვათ კარაქი დავაწყოთ ვაშლი, მოვაყაროთ შაქარი, დავაფაროთ მეოთხე ცომი (მეოთხე ცომსაც ვუსვამთ კარაქს), ზევიდან ისევ წავუსვათ კარაქი და გამოვაცხოთ 250* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში (როდესაც პეროგს სითხე გამოუვა კოვზით ავიღოთ და მოვასხათ მთლიან ზედაპირზე).

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2983 | დაამატა: natia | ტეგები: ვაშლის პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: