მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 14 » ვაშლის მურაბა
21:00
ვაშლის მურაბა


ვაშლის მურაბა

 

მასალა:

ვაშლი (ახალი და ტკბილი) 3კგ.

შაქარი 2 ჭიქა

ლიმონის ცედრა  1 ს/კ.

ფორთოხლის ცედრა 2 ს/კ.

მომზადება:

ვაშლი გავთალოთ, დავჭრათ 8 ნაწილად და ამოვაჭრათ გულები. დავყაროთ ჯამზე, დავაყაროთ შაქარი და ჯამი კარგად გავაქანოთ (რათა შაქარი თანაბრად გადანაწილდეს ვაშლებზე), ჯამს გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ ორი დღე ბნელ–ცივ ადგლზე. ამ დროის განმავლობაში პერიოდულად ვამოწმებთ ვაშლებს და ფრთხილად ვურევთ. 2 დღის შემდეგ დავდგათ გაზქურაზე, შემდეგ დავუწიოთ ცეცხლს და ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობაში. ხარშვის დამთავრებამდე 5 წუთით ადრე დავამატოთ ლიმონის და ფორთოხლის ცედრა და კარგად ავურიოთ. ჩავასხათ ქილებში და შევინახოთ გრილ ადგილზე.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 2517 | დაამატა: natia | ტეგები: ვაშლის მურაბა | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: