მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 31 » თურქული ფახლავა
20:13
თურქული ფახლავა


თურქული ფახლავა

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ.

კარაქი 50გრ.

რძე 1 ჭიქა

კვერცხი 1ც.

ცოტა მარილი.

 

კვერცხი 2ც. წასასმელად.

კარაქი 250–300გრ. ცომებზე წასასმელად.

 

სიროფი:

შაქარი 1 ჭიქა

წყალი 1 ჭიქა

ცოტა ზაფრანა

1ც. ლიმონის კანი და წვენი სურვილისამებრ.

 

შიგთავსი:

გატარებული ნიგოზი 300გრ.

შაქარი 300გრ.

 

მომზადება:

კვერცხი აფთქვიფოთ, დავამატოთ რძე, მარილი, გამდნარი კარაქი, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. მომზადებული ცომი გავყოთ 27 ნაწილად, თითოეული ნაწილი ცალ–ცალკე გავაბრტყელოთ თხლად, მრგვალად, წავუსვათ დარბილებული კარაქი, მოვაყაროთ ნიგოზი, შაქარი (კარაქი, ნიგოზი და შაქარი უნდა გადავანაწილოთ 27 ცომზე), ცომის კუთხეში დავდოთ გრძელი ფანქარი ან იაპონური საჭმელი ჩხირი, გადავახვიოთ ცომი, შიგთავსით, ფანქარზე რულეტივით, გადახვეული ცომი, ორივე მხრიდან მივწიოთ ხელით რათა ნაოჭები გაუკეთდეს ცომს და შემდეგ ფანქარი გამოვაცალოთ. მომზადებული რულეტები დავაწყოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, თითოეულს წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი, შევდგათ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 20 წუთი. შემდეგ გამოვიღოთ აირღუმელიდან, წავუსვათ დაახლოებით 50გრ. გამდნარი კარაქი, შევდგათ კვლავ აირღუმელში და ვაცხოთ 50 წუთი, ტემპერატურას დავუწიოთ 180*–მდე. მომზადებულ ფახლავას მოვასხათ ცხელი სიროფი და გავაჩეროთ ფორმაზე 2–3 საათი (რათა სიროფი კარგად გაუჯდეს).

 

სიროფის მომზადება:

შაქარს დავამატოთ წყალი, ზაფრანა, გახეხილი ლიმონის ცედრა, ლიმონის წვენი და კარგად ავაადუღოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 6676 | დაამატა: natia | ტეგები: თურქული ფახლავა | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: