წითელი ცირცელის მურაბა
მასალა:
წითელი ცირცელი 500გრ.
შაქარი 500გრ.
ნახევარი ჭიქა წყალი.
მომზადება:
ცირცელი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, დავასხათ ცივი წყალი, გავაჩეროთ
ერთი დღით, შემდეგ ცირცელი ამოვიღოთ წყლიდან, გავაშროთ, შემდეგ ისევ დავასხათ ცივი
წყალი და ასე გავიმეოროთ სამჯერ. ამის შემდეგ მოვამზადოთ სიროფი, ამისათვის შაქარს
დავასხათ წყალი და ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე შაქარის გადნობამდე. მოდუღებული სიროფი
დავასხათ ცირცელს და დავდგათ ცივ ადგილზე 1 დღით. აღნიშნული დროის გასვლის შემდეგ
ცირცელი ამოვიღოთ სიროფიდან ხოლო სიროფი ვხარშოთ დაახლოებით 20 წუთი, ამის შემდეგ
ცირცელი ჩავყაროთ სიროფში და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე დაახლოებით 30 წუთი. შემდეგ
მურაბა ცოტათი ფავაცივოთ და ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში.
|