ტორტი
მასალა:
ბისკვიტი:
კვერცი 6ც.
პურის ფქვილი 6ს/კ.
შაქარი 6ს/კ.
სოდა დანის წვერით
ვანილი 1ჩ/კ.
კრემი:
ჟელატინი 1პ.
ნაღები 200მლ.
ტკბილი ხაჭო 400გრ.
გასაფორმებლად:
ჯელე 1პ.
მანდარინი, ლიმონი და შავი ყურძენი
გემოვნებით.
მომზადება:
ბისკვიტი:
კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან. ცილა ავთქვიფოთ
მიქსერით გათეთრებამდე (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ
მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი და ავთქვიფოთ, შემდეგ სათითაოდ
ჩავყაროთ კვერცხის გულები და კვლავ ვთქვიფოთ მიქსერით, ბოლოს დავამატოთ ასევე
ნელ–ნელა პურის ფქვილი, სოდა, ვანილი და
ვურიოთ ხის კოვზით ერთიანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ჩავასხათ
პერგამენტჩაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში (ცომი უნდა ჩავასხათ
გაცხელებულ ფორმაში) და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 180* ტემპერატურაზე
20–25 წუთის განმავლობაში. (გამოცხობის პერიოდში პირველი 15–20 წუთი არ შეძლება
ღუმელის კარის გამოღება, რადგან ბისკვიტი ჩავარდება) ბისკვიტის მზადყოფნა
შევამოწმოთ ხის ჯოხით, ბისკვიტის ცენტრში ჩავარჭოთ ჯოხი და როდესაც ამოვიღებთ თუ
ჯოხი მშრალია ე.ი ბისკვიტი მზადაა. (ბისკვიტის გამოცხობა შეგვიძლია ქვაბშიც, ამ
შემთხვევაში ქვაბში ჩავაფარებთ ქაღალდს, გავაცხელებთ, წავუსვამთ კარაქს, დავდგამთ
გაზქურაზე, ნელ ცეცხლზე, ჩავასხავთ ცომს ქვაბში და დავაფარებთ სახურავს, ვაცხობთ
20–30 წუთი). გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე.
კრემი:
ხაჭოს დავამატოთ
ნაღები და კარგად ავურით. ჟელატინი გავხსნათ 1 ჭიქა თბილ წყალში, გავაცივოთ და
ჩავასხათ ხაჭოიან მასაში, რამოდენიმე წუთი გავაჩეროთ და როდესაც მასა შესქელებას
დაიწყებს წავუსვათ ბისკვიტს, დავაფაროთ მეორე
ნაწილი და მთლიანად დავფაროთ ბისკვიტი კრემით. შევდგათ მაცივარში, რათა კრემი
საბოლოოდ შესქელდეს. შემდეგ ტორტი გამოვიღოთ მაცივრიდან გავაფორმოთ ხილით,
მოვასხათ 1 ჭიქა ფერადი ჟელე და შევდგათ რამოდენიმე 2–3 საათით მაცივარში.
|