მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 21 » ტორტი „ჭრელა“
18:42
ტორტი „ჭრელა“


ტორტი „ჭრელა"

 

მასალა:

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შაქარი 2 ჭიქა

კვერცხი 4ც.

კარაქი 200გრ.

არაჟანი 1,5 ჭიქა

სოდა 2 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

კაკაო 3–4 ს/კ.

 

კრემი:

პურის ფქვილი 3 ს/კ.

რძე 0,5ლ.

შაქარი 1 ჭიქა

კარაქი 200გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

მინანქარი (გლაზური):

რძე 3 ს/კ.

შაქარი 3 ს/კ.

კაკაო 3 ს/კ.

კარაქი 50გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

დასანამი:

I ვარიანტი: 1 ჭიქა ტკბილი ჩაი+1 ს/კ კონიაკი.

II ვარიანტი: 1 ჭიქა ნებისნიერი ხილის წვენი+1 ს/კ კონიაკი.

 

მარწყვის ან ალუბლის მურაბა გასაფორმებლად.

 

მომზადება:

ბისკვიტის მომზადება:

კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით შაქართან ერთად, დავამატოთ დარბილებული კარაქი, არაჟანი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, კაკო, გაცრილი პურის ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი დავდგათ ცივ ადგილზე 40 წუთით. გამოსაცხობ ფორმაში ჩავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, ცოტა გავაცხელოთ, წავუსვათ კარაქი და ფორმაზე მოვათავსოთ მომზადებული ცომი, შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 35–40 წუთის განმავლობაში.(გამოცხობის პერიოდში პირველი 15–20 წუთი არ შეძლება ღუმელის კარის გამოღება, რადგან ბისკვიტი ჩავარდება) ბისკვიტის მზადყოფნა შევამოწმოთ ხის ჯოხით, ბისკვიტის ცენტრში ჩავარჭოთ ჯოხი და როდესაც ამოვიღებთ თუ ჯოხი მშრალია ე.ი ბისკვიტი მზადაა.

 

კრემის მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ შაქარი  და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ თბილი რძე, კარგად ავურიოთ, დავდგათ გაზქურაზე (ნელ ცეცხლზე) და ვადუღოთ (დუღილის პერიოდში განუწყვეტლივ ვურიოთ) შესქელებამდე. მომზადების შემდეგ გავაცივოთ, დავამატოთ მიქსერით ათქვეფილი კარაქი, ვანილი და კვლავ ავთქვიფოთ მიქსერით ერთიანი მასის მიღებამდე.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკო, რძე და წამოვადუღოთ, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ კარაქი და ვანილი.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, ბისკვიტის ქვედა ნაწილი დავნამოთ 0,5 ჭიქა დასანამით, წავუსვათ კრემი, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ ზედა ნაწილი, დავნამოთ დარჩენილი დასანამით, წავუსვათ კრემი ტორტს მთლიან ზედაპირზე და ირგვლივ, შემდეგ ტორტის ერთ ნახევარს მოვაწუწოთ გლაზური, ხოლო მეორე ნახევარს მარწყვის მურაბის წვენი. შევდგათ მაცივარში 3–4 საათით.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 1483 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ჭრელა“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: