მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 31 » შოკოლადის ნამცხვარი
20:17
შოკოლადის ნამცხვარი


შოკოლადის ნამცხვარი

 

მასალა:

ცომი:

შაქარი 1 ჭიქა

კვერცხი 3ც.

გამდნარი კარაქი 0,5 ჭიქა

კეფირი 1 ჭიქა

სოდა 0,5 ჩ/კ.

კაკაო 2–3 ს/კ.

პურის ფქვილი იმ რაოდენობით რომ ცომს ჰქონდეს არაჟნის კონსისტენცია.

 

მინანქარი (გლაზური):

რძე 2 ს/კ.

შაქარი 3 ს/კ.

კაკაო 2 ჩ/კ.

შოკოლადი 50გრ.

კარაქი 75გრ.

 

კრემი:

მოხარშული სგუშონი 1 ქილა.

 

მომზადება:

კვერცხს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ გამდნარი კარაქი, კეფირი, სოდა, ავურიოთ, დავამატოთ კაკაო, ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებულ ცომს უნდა ჰქონდეს არაჟნის კონსისტენცია, მხოლოდ ცოტა თხელი. მომზადებული ცომი დავასხათ პერგამენტდაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 40–45 წუთი. გამოცხობის შემდეგ გავჭრათ შუაზე ორ ნაწილად, ერთ ნაწილს წავუსვათ მოხარშული სგუშონი, დავაფაროთ მეორე ნაწილი და მოვასხათ მომზადებული მინანქარი (გლაზური). რამოდენიმე საათით შევდგათ მაცივარში.

 

მინანქრის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს ავურიოთ კაკაო, გავხსნათ რძეში, დავდგათ გაზქურაზე და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე შაქრის მთლიან გადნობამდე, შემდეგ დავამატოთ დატეხილი შოკოლადი და გავაჩეროთ გაზქურაზე სანამ შოკოლადი არ გადნება, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და ავურიოთ კარაქი.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 4688 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის ნამცხვარი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: