ასიზბალ–მწიფე წითელი ტყემალის საწებელი (აფხაზური)
მასალა:
ტყემალი 1კგ.
ნიორი 5 კბილი
აჯიკა 1 ს/კ.
პიტნა 5 ფოთოლი
... კითხვის გაგრძელება »
აფხაზური აჯიკა
წითელი ცხარე წიწაკა 500გრ.
ნიორი 6–8 კბილი
ქინძის თესლი 15გრ.
კამის თესლი 10გრ.
ნიგვზის საწებელი
ქინძი 100გრ.
ნიგოზი 100გრ.
ნიორი 1 დიდი თავი
ბროწეულის სოუსი
ბროწეული საშუალო ზომის 3ც.
შაქარი 3 ს/კ.
კრახმალი 1 ს/კ.
მიხაკი 2–3ც.
არაჟნის სოუსი ქართულად
არაჟანი 500გრ.
კამა (ქინძი ან ოხრახუში) 20გრ.
აჯიკა 1/4 ჩ/კ.
უცხო სუნელი 1 ჩ/კ.
ბაჟე
ნიგოზი 1 ჭიქა
ქინძი 1 კონა
ნიორი 2 კბილი
ღვინის ძმარი 1 ს/კ.
მწვანე აჯიკა
ბულგარული წიწაკა და ცხარე წიწაკა მწვანე 500გრ.
ქინძი 250გრ.
ოხრახუში 250გრ.
კითხვის გაგრძელება »
კავკასიური ნივრის სოუსი (ტუზლუკი)
კეფირი ან მაწონი 125 მლ.
ნიორი 2–3 კბილი
დაფქული შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
პომიდორის პიურე
პომიდორი 500გრ.
დაფქვილი ... კითხვის გაგრძელება »
ისრიმ–მაყვალის საწებელი ნიგვზით
მაყვალი 3/4 ჭიქა