მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 20 » სასწაული აფხაზურად
20:01
სასწაული აფხაზურად


სასწაული აფხაზურად

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

კეფირი 300გრ.

სოდა 1/2 ჩ/კ.

ძმარი 1 ჩ/კ.

ცოტა მარილი.

 

შიგთავსი:

ხაჭო 200გრ.

კვერცხი 1ც.

არაჟანი 4 ს/კ.

მწვანე ხახვი 1 კონა

კარაქი 60გრ.

 

მომზადება:

ფქვილს ავურიოთ კეფირი, დავამატოთ სოდა ძმრით ათქვეფილი, მარილი და მოვზილოთ ცომი. ცომი მოვაგუნდაოთ მრგვალად, დავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ თბილ ადგილზე 30 წუთი ამოსასვლელად. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ მრგვალად, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, გაბრტყელებულ ცომზე მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი და თანაბრად გადავანაწილოთ ცომის ზედაპირზე ისე რომ 3სმ. კიდეებთან ცომი დავტოვოთ ცარიელი, ეს კიდეები შემდეგ გადავკეცოთ და წავუსვათ დარჩენილი 2 ს/კ. არაჟანი. გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ  აირღუმელში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ხაჭოს დავამატოთ კვერცხი, წვრილად დაჭრილი ხახვი, 2 ს/კ. არაჟანი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1503 | დაამატა: natia | ტეგები: სასწაული აფხაზურად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: