ყველის და კრაბის
რულეტები
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 600გრ.
შაქარი 2 ს/კ.
ზეთი 2 ს/კ.
საფუარი (დროჟი) 30გრ.
წყალი 1 ჭიქა
მარილი 1 ჩ/კ.
შიგთავსი:
ყველი 200გრ.
კრაბის ჩხირები 5–7ც. (შეგვიძლია მოხარშული კიბორჩხალის ხორცი
გამოვყენოთ).
მომზადება:
საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ შაქარი, მარილი კარგად
ავურიოთ, დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ ზეთი, გადავზილოთ,
დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 3–4 საათით ამოსასვლელად. (ამოსვლის
პეროდში ცომი გადავზილოთ 2–ჯერ, პირველად 1–1,5 საათის შემდეგ, ხოლო მეორედ 2
საათის შემდეგ). მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ, მთლიან ზედაპირზე მოვაყაროთ გახეხილი
ყველი და გახეხილი კრაბის ჩხირები, გადავახვიოთ რულეტისებურად, დავჭრათ 1,5–2სმ.
სისქის ნაჭრებად და დავაწყოთ პერგამენტდაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე.
გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|