მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 20 » ყველის და ძეხვის ჩხირები
19:56
ყველის და ძეხვის ჩხირები


ყველის და ძეხვის ჩხირები

 

მასალა:

ცომი:

კვერცხი 1ც.

წყალი 1 ჭიქა

ძმარი 3 ს/კ.

ზეთი 3 ს/კ.

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

მარგარინი 300გრ.

 

შიგთავსი:

ყველი, ლორი და ცხარე წითელი წიწაკა გემოვნებით.

კვერცხი წასასმელად.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის), ძმარი, ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავყოთ 2 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 50გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და შევინახოთ მაცივარში (15–20წთ.). ეს პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ. შემდეგ ორივე ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, თითოეული გავაბრტყელოთ თხლად, დავჭრათ სიგრძეზე ზოლებად (ჩხირებად), შემდეგ ერთ ზოლზე მოვათავსოთ გახეხილი ყველი და კუბიკებად დაჭრილი ძეხვი, დავაფაროთ მეორე ზოლი და გვერდები კარგად შევუერთოთ, დანარჩენი ცომებიც ასევე მოვამზადოთ, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე თითოეულს წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი, მოვაყაროთ წიწაკა  და გამოვაცხოთ აირღუმელში.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1618 | დაამატა: natia | ტეგები: ყველის და ძეხვის ჩხირები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: