„ყალბი ჩებურეკი"
მასალა:
სომხური ლავაში 2ც.
კვერცხი 3ც.
ხორცის ფარში 300გრ.
ცოტა რძე
კამა, ოხრახუში, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცის ფარშ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი კამა, ოხრახუში, მოვაყაროთ
წიწაკა, მარილი, კარგად ავურიოთ და შევწვათ ზეთში ტაფაზე. ლავაში დავჭრათ ხაზებად
სიგრძეზე. კვერცხი ავთქვიფოთ ცოტა რაოდენობის რძესთან ერთად, დავამატოთ მარილი და
კვლავ ავთქვიფოთ. თითოეულ ლავაშის ნაჭერზე მოვათავსოთ ცოტა ფარში და შევახვიოთ
ყველა მხრიდან. ამოვავლოთ კვერცხში და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან.
|