მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 6 » პიცა „გლეხური“
17:56
პიცა „გლეხური“


პიცა „გლეხური"

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 375გრ.

საფუარი (დროჟი) 30გრ.

შაქარი 1 ჩ/კ.

მარილი 1 ჩ/კ.

მარგარინი 100გრ.

თბილი წყალი 150მლ.

 

შიგთავსი:

ყველი 300–400გრ.

ბადრიჯანი 1–2ც.

ბულგარული წიწაკა 1–2ც.

ტომატ–პასტა 4–5 ს/კ.

ნიორი 3–4 კბილი

ზეთ 3 ს/კ.

თავშავა (ორეგანო), რეჰანი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი, შაქარი, მარილი, დარბილებული მარგარინი, კარგად ავურიოთ, დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, დავდგათ თბილ ადგილზე რამოდენიმე საათით (ცომის მასა ამოსვლის პერიოდში 2–ჯერ უნდა გაიზარდოს).  ბადრიჯანი დავჭრათ მგვალად, ბულგარული წიწაკა დავჭრათ ნახევარმთვარისებულად და ორივე მოვთუშოთ ზეთში. ტომატ–პასტას დავამატოთ მარილი, პილპილი, დანაყილი ნიორი, დაჭრილი რეჰანი, თავშავა, მოვასხათ ზეთი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გავაბრტყელოთ ხელით, შემდეგ წავუსვათ მომზადებული ტომატ–პასტის სოუსი, დავაწყოთ მოთუშული ბადრიჯანი და ბულგარული წიწაკა, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში.

კატეგორია: პიცები/ბუტერბროდები | ნანახია: 2141 | დაამატა: natia | ტეგები: პიცა „გლეხური“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: