პიცა
მასალა:
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
საფუარი (დროჟი) 1 ჩ/კ.
თბილი წყალი 0,5 ჭიქა
ზეთი 1 ს/კ.
მარილი დანის წვერით.
შიგთავსი:
ყველი 200–300გრ.
ყაბაყი 1–2ც.
პომიდორი 6–7ც.
კეჩუპი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
წყალს დავამატოთ საფუარი, ზეთი და მარილი. შემდეგ ნელ–ნელა დავამატოთ
ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი მოვათავსოთ ჯამზე, წავუსვათ ზეთი და
დავდგათ თბილ ადგილზე 40 წუთი, სანამ ცომი არ გაიზრდება 2–ჯერ, შემდეგ ცომი
გადავზილოთ 2 წუთის განმავლობაში. ყაბაყი დავჭრათ მრგვალად და შევწვათ ზეთში.
მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად, ამოვჭრათ დანით საშუალო ზომის რგოლები.
ამოჭრილი რგოლები მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ კეჩუპი,
თითოეულ ცომის ნაჭერზე დავაწყოთ შემწვარი ყაბაყის 3 ნაჭერი, მრგვალად დაჭრილი
პომიდორის 2 ნაჭერი, გახეხილი ყველი და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში.
|