მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 27 » ოსური პეროგი
19:00
ოსური პეროგი


ოსური პეროგი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 600გრ.

შაქარი  2 ს/კ.

კარაქი ან მარგარინი 2 ს/კ.

კვერცხი 2ც.

საფუარი (დროჟი) 30გრ.

წყალი ან რძე 1 ჭიქა

მარილი  1ჩ/კ.

 

შიგთავსი:

ღორის ხორცის ფარში 400გრ.

ხახვი 1–2 თავი

ნიორი 2 კბილი

ხმელი ქინძი 1ჩ/კ.

ქინძი 5 ძირი

რეჰანი 1ჩ/კ.

წიწაკა და მარილი გემოვნებით.


მომზადება:

საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ შაქარი, მარილი კარგად ავურიოთ, დავამატოთ კვერცხი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ დარბილებული კარაქი (ან ზეთი) გადავზილოთ, დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 3–4 საათით ამოსასვლელად. (ამოსვლის პეროდში ცომი გადავზილოთ 2–ჯერ, პირველად 1–1,5 საათის შემდეგ, ხოლო მეორედ 2 საათის შემდეგ). ხორცის ფარში ცოტათი მოვთუშოთ ტაფაზე ზეთში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დანაყილი ნიორი, დაჭრილი ქინძი, მოვაყაროთ რეჰანი, ხმელი ქინძი, წიწაკა, მარილი და ვთუშთ 5 წუთი, შემდეგ დავასხათ ცოტა ადუღებული წყალი, კარგად ავურიოთ და გადმოვდგათ გაზქურიდან.. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ მრგვალად, ცომის ცენტრში მოვათავსოთ მომზადებული ხორცის ფარში, შევახვიოთ ხინკალივით, გავაბრტყელოთ და ცენტრში ცოტათი გავხსნათ ცომი. გამოვაცხოთ აირღუმელში, გამოცხობის შემდეგ წავუსვათ კარაქი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2293 | დაამატა: natia | ტეგები: ოსური პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: