ომლეტი
მასალა:
მოხარშული კარტოფილი 4–5 თავი
ძეხვი 150გრ.
კვერცხი 4–5ც.
ზეთი შესაწვავად
მაიონეზი, დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ტაფაზე ან გამოსაცხობ ფორმაზე დავასხათ ზეთი. მოხარშული კარტოფილი
დავჭრათ მრგვალად და მოვაწყოთ ტაფის მთლიან ზედაპირზე, მათშორის გვერდებზეც,
შემდეგ კარტოფილზე დავაწყოთ პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ძეხვი, დავდგათ გაზქურაზე და
როდესაც გაცხელდება მასა, მოვასხათ ათქვეფილი კვერცხი (კვერცხი წინასწარ ავთქვიფოთ
მაიონეზთან, წიწაკასთან და მარილთან ერთად) და შევდგათ აირღუმელში შესაწვავად.
|