მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 19 » ნუშის ტრიუფელი
17:09
ნუშის ტრიუფელი


ნუშის ტრიუფელი

 

მასალა:

შავი შოკოლადი 150გრ.

კარაქი 35გრ.

ნაღები 70მლ.

ნუში 25გრ.

ლიქიორი ან კონიაკი 1,5ჩ/კ. (ალკოჰოლი შეგვიძლია საერთოდ არ გამოვიყენოთ)

შაქრის პუდრა გემოვნებით.

მომზადება:

ნუშს დავასხათ ცხელი წყალი, გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთი, შემდეგ დავასხათ ცივი წყალი და მოვაცალოთ კანი. გასუფთავებული ნუში დავაბლენდეროთ, დავამტოთ თაფლი, ნაღები, ავურიოთ და წამოვადუღოთ. შოკოლადი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე, შემდეგ ნელ–ნელა დავამატოთ მომზადებული ნაღების მასა და განუწყვეტლივ ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, რამოდენიმე წუთის შემდეგ მასა გადმოვდგათ, დავამატოთ ლიქიორი და ავურიოთ ბლენდერით (პატარა სიჩქარით). მიღებული მასა გავაცივოთ 35–40°С–მდე, დავამატოთ დაჭრილი კარაქი და კვლავ ავურიოთ. მომზადებული მასა დავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ფორმაზე,  (1სმ. სისქით) გადავაფაროთ ცელოფანი (ცელოფანი უნდა ეხებოდეს მასას), გავაჩეროთ 16–17°С ტემპერატურაზე 3 დღით. 3 დღის შემდეგ მომზადებული მასა დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ამოვავლოთ შაქრის პუდრაში და გავაკეთოთ პატარა ბურთები, ბოლოს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა. (გამოდის 25 ცალი).

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1758 | დაამატა: natia | ტეგები: ნუშის ტრიუფელი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: