მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 5 » ნამცხვარი „ტვიქსი“
17:28
ნამცხვარი „ტვიქსი“


ნამცხვარი „ტვიქსი"

 

მასალა:

სოუსი:

სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 125გრ.

თაფლი 30მლ.

 

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი 200გრ.

კარაქი 100გრ.

შაქარი 100გრ.

 

მინანქარი (გლაზური):

შოკოლადი 300–400გრ.

 

სოუსის მომზადება:

სგუშონი, კარაქი და თაფლი მოვათავსოთ ქვაბში, დავდგათ გაზქურაზე და წამოვადუღოთ, შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ და ვხარშოთ კარამელის ფერის მიღებამდე (მიღებული მასა თხელი არ უნდა იყოს).

 

ბისკვიტის მომზადება:

კარაქს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ ფქვილი და კარგად ავურიოთ, მომზადებული მასა მოვათავსოთ ფორმაზე და თითებით კარგად დავპრესოთ, გამოვაცხოთ 160* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და დავასხათ მომზადებული სოუსი, ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ და მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი. შევდგათ მაცივარში რამოდენიმე საათით. გაცივების შემდეგ დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 5507 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი „ტვიქსი“ | რეიტინგი: 3.8/4
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: