ნამცხვარი „სნიკერსი"
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 3,5 ჭიქა
შაქარი 2 ჭიქა
კვერცხი 5ც.
თაფლი 3 ს/კ.
მარგარინი 200გრ.
არაჟანი 200გრ.
სოდა 1 ჩ/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
მიწისთხილი 1,5 ჭიქა.
კრემი:
მოხარშული სგუშონი 2 ქილა
კარაქი 200გრ.
მომზადება:
კარაქი გავადნოთ და გავაცივოთ. კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,
დავამატოთ მარგარინი, არაჟანი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, თაფლი, ფქვილი და კარგად
ავურიოთ (მიღებულ მასას უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსინსტენცია). მომზადებული
მასა გავყოთ სამ ნაწილად, ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ კარაქწასმულ გამოსაცხობ
ფორმაში და გამოვაცხოთ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ, ერთ ფირფიტას წავუსვათ
კრემი, მოვაყაროთ მოხალული მიწის თხილი, დავაფაროთ მეორე ფირფიტა წავუსვათ კრემი,
შემდეგ ისევ მიწის თხილი, დავაფაროთ მესამე ფირფიტა კვლავ წავუსვათ კრემი, მთლიან
ზედაპირზე და ირგვლივ და მოვაყაროთ მიწის თხილი.
კრემის მომზადება:
კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი და ავთქვიფოთ
ერთანი მასის მიღებამდე.
|