მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 5 » ნამცხვარი „შავი პრინცი“
17:26
ნამცხვარი „შავი პრინცი“


ნამცხვარი „შავი პრინცი"

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 1 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

კაკაო 2 ს/კ.

არაჯანი 1 ჭიქა

კვერცხი 1ც.

კარაქი ან მარგარინი 1 ს/კ.

სოდა 1/2 ჩ/კ.

მარილი ცოტა.

 

მინანქარი (გლაზური):

შაქარი 3 ს/კ.

კაკაო 3 ს/კ.

არაჟანი 2 ს/კ.

კარაქი 50–70გრ.

 

მოსართავად:

დაჭრილი ნიგოზი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ შაქარი, მარილი, კაკაო, სოდა და კარგათ ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ არაჟანი, კვერცხი,  გამდნარი კარაქი და მოვამზადოთ ცომი. მომზადებული ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ, პერგამენტჩაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 30–40 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გადმოვიღოთ სასურველ ფორმაზე, გავაცივოთ და მოვასხათ მინანქარი. მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი და შევდგათ მაცივარში რამოდენიმე საათი.

 

მინანქარი (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკაო, არაჟანი და ავადუღოთ, შემდეგ დავამატოთ კარაქი და როდესაც კარაქი გადნება გადმოვდგათ გაზქურიდან.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 6095 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი „შავი პრინცი“ | რეიტინგი: 3.0/5
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: