მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 31 » ნამცხვარი ფახლავა სოჭურად
20:24
ნამცხვარი ფახლავა სოჭურად


ნამცხვარი ფახლავა სოჭურად

 

ცომი:

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

მარგარინი 300გრ.

კვერცხის გული 3ც.

არაჟანი 200გრ.

სოდა 1 ჩ/კ.

 

კვერცხის გული 3ც. ნამცხვარზე წასასმელად.

 

შიგთავსი:

გატარებული ნიგოზი 300გრ.

შაქარი 300გრ.

კვერცხის ცილა 3ც.

 

სიროფი:

კარაქი 2 ს/კ.

თაფლი 3 ს/კ.

 

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ დაჭრილი მარგარინი, კვერცხის გული, არაჟანი, სოდა და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი შევდგათ მაცივარში 2–3 საათით. მომზადებული ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავყოთ სამ ნაწილად, თითოეული ნაწილი ცალ–ცალკე გავაბრტყელოთ თხლად, მრგვალად, ერთი ნაწილი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, მოვაყაროთ შიგთავსი, ხელით გადავანაწილოთ ცომის მთლიან ზედაპირზე, დავაფაროთ მეორე გაბრტყელებული ცომი, კვლავ მოვაყაროთ შიგთავსი, დავაფაროთ მესამე ცომი, წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული, დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად, გამოცხობის შემდეგ გამოვიღოთ აირღუმელიდან, დაჭრილი ნაჭრები კვლავ ჩავჭრათ დანით, მოვასხათ მომზადებული სიროფი და შევდგათ ისევ რამოდენიმე წუთით აირღუმელში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ნიგოზს დავამატოთ შაქარი, კვერცხის ცილა და კარგად ავურიოთ.

 

სიროფის მომზადება:

კარაქი და თაფლი მოვათავსოთ ქვაბში და გავადნოთ, როგორც კი ადუღდება გადმოვდგათ გაზქურიდან და მოვასხათ ნამცხვარს.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 3878 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი ფახლავა სოჭურად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: