ნამცხვარი იდეალი
მასალა:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
რძე 0,5 ჭიქა
კვერცხი 4ც.
შაქარი 2 ჭიქა
ნიგოზი 0,5 ჭიქა
კარაქი ან მარგარინი 150გრ.
თაფლი 3 ს/კ.
სოდა 1 ჩ/კ.
კაკაო 2 ს/კ.
შვრია (ჰერკულესი) 1 ჭიქა
ქიშმიში გემოვნებით.
კრემი:
მოხარშული სგუშონი 1 ქილა
კარაქი 200გრ.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ მარგარინი და კვლავ
ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ თაფლი, კაკაო, მოხალული წვრილად დაჭრილი ნიგოზი,
ქიშმიში, რძე, შვრია (ჰერკულესი), ფქვილი, სოდა და ყველაფერს კარგად ავურიოთ.
მომზადებული მასა ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ კარაქწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და
შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ ტემპერატურაზე, ვაცხოთ 30–35 წუთის
განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და გავჭრათ 2 ნაწილად, ერთი ნაწილს
წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნაწილი, მთლიანად დავფაროთ კრემით და გავაფორმოთ
დაჭრილი ნიგოზით და ქიშმიშით.
კრემის მომზადება:
კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი და ავთქვიფოთ
ერთანი მასის მიღებამდე.
|