მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 18 » მწვანე სოუსი
18:47
მწვანე სოუსი


მწვანე სოუსი

 

მასალა:

ვაშლი 90–100გრ.

ოხრახუში 50–70გრ.

მცენარეული ზეთი 2ს/კ.

მარილი 1/3–1/2ჩ/კ.

ნიორი 3–4 კბილი

წყალი 2 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

(ვაშლი უნდა იყოს მჟავე, თუ ტკბილ ვაშლს გამოვიყენებთ სოუსს უნდა დავამატოთ ლიმონის წვენი). ვაშლი გავასუფთავოდ კანისგან, გული ამოვაჭრათ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებათ. ნიორი გავასუფთავოდ. ოხრახუშს მოვაცალოთ ფოთლები, ხოლო ძირები გადავყაროთ (თუ ოხრახუშის ძირები რბილია შეგვიძლია გამოვიყენოთ ფოთლებთან ერთად). ნიორი და ვაშლის ნაჭრები მოვათვსოთ ბლენდერში, დავასხათ ზეთი, წყალი, ჩავყაროთ მარილი და ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ ბლენდერში დავამატოთ ოხრახუში და კვლავ ავთქვიფოთ ყველაფერი. თუ მასა არ აითქვიფება წყალი კიდევ დავამატოთ. მომზადებული სოუსი შეგვიძლია გავიტანოთ ნებისმიერ კერძთან ერთად, ასევე შეგვიძლია მოვასხათ თევზს, ხორცს და გამოვაცხოთ.

კატეგორია: უცხოური სამზარეულო | ნანახია: 1604 | დაამატა: natia | ტეგები: მწვანე სოუსი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: