მანდარინის მურაბა
მასალა:
მანდარინი (პატარები) 1კგ.
შაქარი 1კგ.
წყალი 160გრ.
ლიმონი (სურვილისამებრ) 1ც.
მიხაკი (სურვილისამებრ) გემოვნებით.
მომზადება:
მანდარი კარგად გავრეცხოთ, დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ ერთი
ღამე (რათა სიმწარე გაუვიდეს). შემდეგ მანდარინი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით,
(სურვილისამებრ ნაჩხვლეტებში შეგვიძლია ჩავდოთ რამოდენიმე მიხაკი
არომატისთვის). შაქარს დავასხათ წყალი და
მოვამზადოთ სიროფი. სურვილისამებრ მომზადებამდე შეგვიძლია სიროფში ჩავასხათ 1ც.
ლიმონის წვენი. მანდარინს დავასხათ სიროფი და გავაჩეროთ ერთი ღამე. შემდეგ დავდგათ
გაზქურაზე და ვადუღოთ 20 წუთი. შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და საღამოს კვლავ
დავდგათ გაზურაზე და კვლავ ვადუღოთ. ასე გავიმეოროთ დაახლოებით 4 დღე. მანდარინის
მზადყოფნას შევამოწმოთ მანდარინის ფერით, თუ მანდარინი ჩამუქდა და სიროფი ჩასქელდა
ესეიგი მურაბა მზადაა.
|