მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 13 » მანდარინის მურაბა
22:28
მანდარინის მურაბა


მანდარინის მურაბა

 

მასალა:

მანდარინი (პატარები) 1კგ.

შაქარი 1კგ.

წყალი 160გრ.

ლიმონი (სურვილისამებრ) 1ც.

მიხაკი (სურვილისამებრ) გემოვნებით.

მომზადება:

მანდარი კარგად გავრეცხოთ, დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ ერთი ღამე (რათა სიმწარე გაუვიდეს). შემდეგ მანდარინი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით, (სურვილისამებრ ნაჩხვლეტებში შეგვიძლია ჩავდოთ რამოდენიმე მიხაკი არომატისთვის).  შაქარს დავასხათ წყალი და მოვამზადოთ სიროფი. სურვილისამებრ მომზადებამდე შეგვიძლია სიროფში ჩავასხათ 1ც. ლიმონის წვენი. მანდარინს დავასხათ სიროფი და გავაჩეროთ ერთი ღამე. შემდეგ დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ 20 წუთი. შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და საღამოს კვლავ დავდგათ გაზურაზე და კვლავ ვადუღოთ. ასე გავიმეოროთ დაახლოებით 4 დღე. მანდარინის მზადყოფნას შევამოწმოთ მანდარინის ფერით, თუ მანდარინი ჩამუქდა და სიროფი ჩასქელდა ესეიგი მურაბა მზადაა.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 5040 | დაამატა: natia | ტეგები: მანდარინის მურაბა | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: