ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური)
მასალა:
ლეღვი 1კგ.
შაქარი 300გრ.
წყალი 1 ჭიქა.
მომზადება:
ლეღვი გავასუფთავოთ კანისგან, მოვათავსოთ ღრმა ჯამში და კარგად
ჩავჭყლიტოთ. წყლისა და შაქრისგან მოვამზადოთ სიროფი, როდესაც ადუღდება ჩავყაროთ
დაჭყლეტილი ლეღვი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე 1 საათი, პერიოდულად ვურიოთ. მომზადებული
მასა (პიურე) გავაცივოთ, შემდეგ მოვათავსოთ ხის დაფაზე (დანით გავასწოროთ დაფის
მთლიან ზედაპირზე თხლად) და გავაშროთ მზეზე. გამხმარი ტყლაპი დავჭრათ სიგრძეზე
დანით, გადავახვიოთ რულეტისებურად და შევინახოთ მშრალ ადგილზე.
|