მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 19 » ხალვა მიწის თხილით
17:15
ხალვა მიწის თხილით


ხალვა მიწის თხილით

 

მასალა:

მზესუმზირა 150გრ.

შაქარი 40გრ.

მზესუმზირის ზეთი 30–40გრ.

სგუშონი 25–30გრ.

მიწის თხილი გემოვნებით.

მომზადება:

მზესუმზირა გავარჩიოთ და მოვხალოთ  მშრალ ტაფაზე, ნელ ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დავაბლენდეროთ, დავამტოთ შაქარი, ზეთი, სგუშონი და კვლავ დავაბლენდეროთ, შემდეგ დავამტოთ მიწის თხილი და ისევ ბრთხილად ავურიოთ. მომზადებული მასა მოვათავსოთ მარლაზე (თუ მარლა ძალიან თხელია დავაფაროთ რამოდენიმე ფენა), კარგად დავპრესოთ, მასას მივცეთ ბურითს ფორმა და შევდოთ მაცივარში (საყინულეში) რამოდენიმე საათით.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2252 | დაამატა: natia | ტეგები: ხალვა მიწის თხილით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: